Periodòncia a Barcelona

Periodòncia a Barcelona

Qui és el periodontista?

És el dentista especialitzat en la prevenció, diagnòstic i tractament de les malalties de les genives i els teixits de suport de les dents o implants. Quan és necessari, també s’encarrega de substituir les dents mitjançant la terapèutica d’implants.

Quines malalties tracta?

Hi ha múltiples malalties i problemes que poden afectar les genives i al periodonci, però les principals i més freqüents són la gingivitis i la periodontitis (ambdues d’origen bacterià). La gingivitis es produeix per l’acumulació de bacteris, produint inflamació i sagnat; en aquest estadi, encara reversible, no hi ha destrucció de l’os de suport. Si no es tracta adequadament la gingivitis, es pot produir periodontitis, que pot arribar a causar destrucció de l’os maxil·lar i provocar un trastorn irreversible en molts casos.

Quins tractaments es solem emprar?

El tractament consisteix a eliminar els bacteris que causen la gingivitis o la periodontitis (mitjançant raspat i cirurgia), detenint la progressió de la malaltia, i regenerant l’os perdut en algunes situacions. El periodontista també tracta i resol problemes com ‘somriures gingivals’, quan el pacient ensenya molta geniva al somriure, recessions de genives i alteracions en la posició o forma d’aquestes. És l’anomenada cirurgia plàstica periodontal.

És eficaç el tractament periodontal?

Els estudis científics demostren que el tractament de la periodontitis és altament eficaç, mantenint les dents durant tota la vida a la major part dels casos.

El periodontista fa intervencions quirúrgiques?

Sí. Amb la cirurgia periodontal s’eliminen els bacteris de les zones més profundes de la bossa periodontal i es corregeixen els defectes anatòmics. Fins i tot, en algunes ocasions, és possible recuperar l’os perdut mitjançant l’aplicació de tècniques regeneratives, amb os autòleg, sintètic, membranes, etc.

He d’acudir regularment al meu especialista en genives?

Independentment de la minuciositat amb la que es netegin diàriament les dents, els bacteris responsables de la malaltia són capaços de provocar una nova destrucció. Regularment, l’equip periodontal haurà de realitzar els procediments adequats per evitar la progressió de la malaltia; la freqüència de les visites a aquests experts s’adaptaran a les necessitats i risc personal.

CEID Clíniques Dentals t’ajudem a aconseguir un somriure més saludable

Sol·licitar Visita Gratuïta